22 milliónkba került minden egyes migráns megállítása a határon

Emellett azért a tavalyi évben 367 embernek adták meg a nemzetközi védelem valamilyen formáját, azaz ennyien érkezhettek Magyarországra menekültként, oltalmazottként vagy befogadottként.

Több mint 22 millió forint határvédelmi kiadás jutott tavaly minden egyes illegális bevándorló megállítására – írja a Népszava a rendőrség honlapján szereplő migrációs adatokra, valamint az ORFK információira hivatkozva.

A rendőrség 2018-as költéseinek a negyede (146 milliárd forint) határvédelmi, határrendészeti feladatok ellátására ment el. Nem csak a déli határszakaszon, de főleg az ottani védelem ráfordításait jelentik.

A hatóságok szerint tavaly összesen 6432 embert fogtak el vagy fordítottak vissza illegális határátlépés miatt. Közülük 1691-en az ország területére sem léphettek, a többieket magyar területen, a határ közelében fogták el, majd kísérték vissza Szerbiába.

E hatalmas „tömeg” feltartóztatása került 146 milliárdnyi adóforintunkba, ez azt jelenti, hogy minden egyes menekülttel szembeni intézkedésre 22 millió forint jutott. Jó túlórapénz lenne ez a rendőröknek, ám gondolhatjuk, nem ők gazdagodtak belőle.

Mindemellett 2018-ban 367 embernek adták meg a nemzetközi védelem valamilyen formáját, azaz ennyien érkezhettek Magyarországra menekültként, oltalmazottként vagy befogadottként. Vagyis, ők lehettek azok, akik „udvariasan kopogtattak”.

Mint például Nikola Gruevszki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink