Fejlemény a Bartók-ügyében: a bíróság mérlegelés nélkül utasította el tiltakozó szülők kérelmét

Az ítélőtábla nem mást mondott, minthogy a bíróság iratellenes érvre alapozva, mérlegelés nélkül utasította el a kérelmünket – azaz nem létezik semmilyen irat, amire hivatkozhat a tankerület, hogy jogosan van a Bartók az Almásiban. Szóval indul a második menet – adta hírül a bartókos szülők jogi képviselője az iskoláért összefogott csoportban.

Kotroczó Béla azt írta, pénteken jött meg az Ítélőtábla végzése a 2022.08.23-i fellebbezésükre, amiben az Ítélőtábla hatályon kivül helyezi a törvényszék azonnali jogvédelmet elutasitó végzését, mert az jogszabálysértő volt: iratellenes megállapításokat tartalmaz és nem mérlegelte az általuk előadottakat.

Ez azt jelenti, hogy ismét dönteni kell az azonnali jogvédelemről

– írta a jogász.

Mint az ismert, ideiglenes intézkedésként azt kérték, a bíróság tiltsa el az alperest attól, hogy a székhelyintézményben az oktatási tevékenységet szüneteltesse/megszüntesse, valamint kötelezze arra, hogy a székhelyintézmény épületeit és termeit az eredeti, a 2021/2022. tanév zárásakor fennállt állapotába állítsa vissza, az onnan elszállított bútorokat, oktatási segédeszközöket, egyéb ingóságokat 15 napon belül saját költségén szállíttassa vissza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink