A makói Fidesz az ellen küzd, amit a Fidesz-kormány hozott

Mint arról beszámoltunk, 30 indonéz vendégmunkás dolgozik a Continental makói gyárában. Erre valójában az idén megválasztott Orbán-kormány által hozott szabályozás ad lehetőséget.

Harmadik országbeli – vietnámi, indonéz, mongol, fülöp-szigeteki – vendégmunkások magyarországi foglalkoztatását könnyítette meg a kormány egy erről is szóló salátatörvény segítségével idén májusban. Ez lehetővé teszi, hogy a harmadik országbeli állampolgárok minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztül könnyített úton érkezzenek hazánkba, és akár munkavállalási engedély nélkül is dolgozhassanak itt. A pandémia idején már bevezették átmeneti szabályozásként, most azonban hosszú távra is véglegesség vált a vendégmunkások mentessége.

A nem európai országokból érkezők munkavállalási engedélyeinek száma a 2010-es évek közepén még 10 ezer alatt, 2020-ra pedig már bő 31 ezer volt.

A makói Fidesz elnöke, Czirbus Gábor a héten sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Continental makói gyára olyan dolgozókat kölcsönöz, akikre más munkajogi szabályok vonatkoznak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink