A makóiak jelentős része fontosnak tartja, hogy a város támogassa a fiatalok életkezdését

Zeitler Ádám, a Lokálpatrióták polgármesterjelöltje folytatta a Makói Lakógyűlés nevű kérdéssor eredményeinek bemutatását. A második kérdés a makói fiatalok lakhatásának megoldásával foglalkozott.

,,Ön szerint az önkormányzatnak külön figyelmet kellene fordítani a fiatalok Makón tartására, támogatva lakhatásukat és elhelyezkedésüket a munka világában?”

– ez a kérdés szerepelt a Lokálpatrióták kérdőívében. Bár a jelenlegi városvezetés és Farkas Éva szerint nincs igény fecskelakásokra a fiatalok részéről, Zeitler Ádám tájékoztatása alapján a Makói Lakógyűlés kitöltőinek

több mint 95 százaléka egyetértett abban, hogy a városnak támogatnia kell a fiatalokat, hogy itt találják meg a számításukat, Makón tervezzék a jövőjüket.

A polgármesterjelölt közölte, a Lokálpatrióták bővíteni fogják a fecskelakások számát; újraindítják az ingyen telek programot és megvizsgálják, hogy lenne-e kereslet egy városi lakásügynökség létrehozására.

A lakhatási problémák kezelése mellett felnőttképzési programokban is közreműködne a város, valamint megfelelő helyszínt biztosítanánk a fiatalok szórakozási lehetőségeinek – tette hozzá Zeitler Ádám.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink