Az Egységben Magyarországért adócsökkentéssel segítené a megélhetést

A kormány nyerészkedik a magas infláción, tovább veszélyezteti az emberek megélhetését, és csak látszatintézkedéseket hoz – hangzott el az Egységben Magyarországért keddi sajtótájékoztatóján.

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, aki az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Heves 3. számú választókerületében, megállapította: 12 év orbáni kormányzás után megélhetési válság van Magyarországon.

„Az infláció először a családokat teszi tönkre, aztán a gazdaság szereplőit, legvégül pedig az egész országot, hiszen ilyen drágulás mellett csak eladósodni lehet”

– mondta, és hozzátette: az inflációs érzékelés és az inflációs várakozás lényegesen magasabb, mint amit a Központi Statisztikai Hivatal a napokban az inflációról közzétett. Megismételte az ellenzék azon régi követelését, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját 5 százalékra, minden más élelmiszerét pedig 18 százalékra szállítsák le. Felhívta a figyelmet arra is, hogy elértéktelenednek a családi támogatások, elértéktelenedik a családi pótlék, az anyasági támogatás, a közgyógyellátás, hiszen ezeket a juttatásokat az Orbán-kormány gyakorlatilag befagyasztotta.

Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője – és egyben az ellenzék közös képviselőjelöltje Heves 2. számú választókerületében – egyebek közt arról beszélt, hogy

„míg Ausztriában pusztán bosszantó, hogy 5, vagy 10, vagy 15 centtel emelkednek az üzemanyagárak, a magyar lakosság számára ez az emelkedés húsbavágó.”

A politikus szerint a megoldást az áfa csökkentése jelenthetné. „Háromszor adtuk be a magyar parlament elé, mind a háromszor leszavazták az üzemanyagok árának a mérséklését oly módon, hogy ne a jelenlegi helyzet legyen, amikor is 20 ezer forintból 10 ezer forint az üzemanyag, 10 ezer forint az adó, hanem csökkentsük az üzemanyagokat terhelő áfát. Elutasították. A következő héten újra be fogjuk adni. Nincsenek illúzióink, megmutatta a magyar kormány, hogy adót nem akar csökkenteni, látszatintézkedéseket tesz” – mondta. Ezeket a látszatintézkedéseket viszont nagyon veszélyesnek minősítette, hiszen a terhet rátolják az üzemanyagkutakra, és szerinte több százra tehető Magyarországon azon üzemanyagkutaknak a száma, amelyek ellehetetlenülnek.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Újbuda alpolgármestere szerint a hatósági árak bevezetése azt bizonyítja, hogy a kormánynak nincs megfelelő gazdaságvédelmi eszköze, valójában régi rossz beidegződésekhez nyúl. Emlékeztetett arra is, hogy amikor a Fidesz bevezette az egykulcsosnak nevezett személyi jövedelemadó rendszerét, akkor egyúttal az adójóváírás intézményrendszerét eltörölte, és ezzel pontosan a legszegényebb jövedelműektől vett el nagyon jelentős forrásokat.

„Ez a fajta egyik kezével ad egy kicsit, a másik kezével viszont sokszorosát elvevő politika jellemző a Fideszre”

– fogalmazott a politikus, és kijelentette: „ha ez a kormányzás folytatódik, katasztrófa felé fogja sodorni Magyarországot”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

Rendvédelmi napot rendeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

A diákok és pedagógusok kedden először történelmi utazást tehettek a „Petőfi 200” Emlékév alkalmából az 1848/49-es szabadságharc Szegedi 3. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, majd a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Támogató Parancsnokság Komendáns Szakaszdíszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját tekinthették meg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »