Az újszülöttek támogatásával Algyő is lehagyta Makót

Míg a makói újszülöttek és családjaik továbbra sem kaptak az önkormányzattól támogatást (csak egy fagyikupont nyáron), addig Algyőn múlt héten jelentette be a polgármester, hogy hamarosan 100 ezer forintot kapnak az új családok, összesen 13-an. (Kiemelt fotó: Bébikötvény átadó ünnepség Makón 2016-ban.)

Mint az ismert, Makón több tétel, támogatás kifizetését felfüggesztették, de még a koronavírus helyzet előtt, március elején. Azaz, a költségvetési problémák már a járvány előtt felmerültek. Így ebben az évben nem kaptak önkormányzati támogatást a sportegyesületek, civil szervezetek, nyugdíjas klubok, továbbá nincs újszülötti- és beiskolázási támogatás sem.

Pedig januárban még más volt az elképzelés. Akkor a polgármester bejelentette, hogy az újszülött támogatást 100 ezer forintról 150 ezer forintra emelik már az idén. Az eredeti előirányzat szerint 30 millió forint jutott volna az újszülöttek támogatására, ezt a módosított költségvetésben 20 millió forintra csökkentették, majd később kiderült, hogy ezeknek a kifizetését is fel kell függeszteni az őszi adófeltöltéseik. Ezt követően Farkas Éva többször beszélt arról, hogy azokat a támogatási rendszereket, amiket esetlegesen szeptember 30. után biztosítani tudtak volna, az idei évben nagy valószínűséggel nem tudják. Ősz óta nagy a csend az újszülöttek támogatásáról, nem hangzott el új információ.

Farkas Éva Erzsébet polgármester múlt heti tájékoztatójában annyit érintett ebből, hogy a kötelező feladatok ellátása biztosított, a város költségvetése ezeket tudja biztosítani. Az adórendeletről ezen a héten ad tájékoztatást.

Közben az 5.500 lakosú Algyőn Molnár Áron polgármester csütörtök azt közölte: ,,Épp most írtam alá a COVID miatt fölfüggesztésre került újszülött támogatások határozatait és emléklapjait. Összesen 13-at! A családok hamarosan megkapják a 100 ezer forintos összeget.”

Épp most írtam alá a COVID miatt fölfüggesztésre került újszülött támogatások határozatait és emléklapjait. Összesen…

Közzétette: Áron Molnár – 2020. november 19., csütörtök

Makó polgármestere a Hír TV-ben mást mondott

A kormánypárti csatorna érdekesnek találta a makói járvány- és válságkezelést. Farkas Éva októberben ott azt mondta, hogy a bér- és a munkahelyek megtartása miatt függesztették fel az önkormányzati támogatásokat.

Pedig június 13-án videós beszámolójában kifejtette:

,,Az adóbevételeink drasztikusan csökkennek ebben az évben. Március 4-én rendkívüli testületi ülés keretében fogadta el Makó Város Önkormányzata a 2020-i évi költségvetését. Ott is már feltételhez szabva, – a támogatási rendszer és a különböző önkormányzati fejlesztésekre vonatkozóan, – szeptember 30-i határidőhöz kötötte ezeknek a támogatásoknak, fejlesztéseknek a megvalósíthatóságát. A járványügyi helyzet tetőzte tulajdonképpen ezt az alaphelyzetet.”

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink