Eddig 52 elbocsájtott Contitech-es dolgozó jelentkezett

Mint arról beszámoltunk, egyszeri, 100 ezer forintot kapnak a Continental-ból elküldött dolgozók a makói önkormányzattól. Eddig 52-en jelentkeztek és adták be támogatási kérelmüket – közölte Farkas Éva Erzsébet kedden.

A makói önkormányzat a támogatási igény benyújtásának határidejét meghosszabbította: január 17-én 16:00-ig, várják mindazok jelentkezését, akik 2021. július 1. után veszítették el állásukat a Continental-nál (06-62/511-853 telefonszámon, vagy e-mailben, a jegyzo@mako.hu-n.)

A város még decemberben kötött megállapodást a Makói Gumiipari Szakszervezettel. Ennek részeként támogatják az elküldött munkavállalókat.

Zeitler Ádám, a Jobbik makói önkormányzati képviselője, a párt regionális igazgatója oldalunknak adott interjújában felhívta rá a figyelmet: ,,az lenne a legfontosabb, hogy a munka törvénykönyvét módosítsák, és a dolgozók kifosztása helyett, a munkavállalók oldalára álljon a kormányzat. A jelenlegi törvényt a Fidesz fogadta el, ők tették lehetővé, hogy a cég ezt csinálja a dolgozóival.” 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább »

A nap idézete

,,Munkásság az élet sója,
A romlástól mely megójja;
S csak az, aki nem hevert:
Várhat áldást és sikert.”

Tovább »

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink