Farkas Éva nem tisztelte meg jelenlétével a Művésztelep kiállítását

Farkas Éva Erzsébet a vasárnapi kiállításon a XIV. Natura Marosmenti Művésztelep fővédnökeként és persze polgármesterként mondott volna köszöntőt. Ő nem jelent meg, mást nem küldött maga helyett, így a városvezetést nem képviselte senki.

Vasárnap délután Sonkoly Tibor, hódmezővásárhelyi festőművésznek nyílt tárlata a makói levéltárban a művésztelep programjaként. A kiállítás meghívója szerint Farkas Éva mondott volna köszöntőt, de ez nem történt meg, hiszen nem jött el. Bár augusztus elseje vasárnap, azért megnéztük, Farkas Éva 2021. évi szabadságterve szerint arra a napra nem vett ki szabadságot és egy polgármester a hét minden napján polgármester, így nem tudni, miért nem tisztelte meg a kiállításon résztvevőket és magát a kiállítót.

Nem ez az első eset, hogy Farkas Éva ,,eltűnt”. Tavaly júliusban a Váll-Ker Kft. egy 660 millió forintos beruházást adott át, itt volt a térség országgyűlési képviselője, Lázár János és az egyik legfontosabb minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője, Palkovics László, Farkas Éva Erzsébet polgármester pedig nem képviselte a várost.

A művésztelepnek nagy hagyománya van Makón, 1977-1990 között a magyar grafika egyik legfontosabb műhelye volt. A 2000-es években szervezték újjá. Idén augusztus 2-6. között dolgozik városunkban a 15 meghívott művész az Erzsébet-­házban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink