Farkas Éva nem tisztelte meg jelenlétével a Művésztelep kiállítását

Farkas Éva Erzsébet a vasárnapi kiállításon a XIV. Natura Marosmenti Művésztelep fővédnökeként és persze polgármesterként mondott volna köszöntőt. Ő nem jelent meg, mást nem küldött maga helyett, így a városvezetést nem képviselte senki.

Vasárnap délután Sonkoly Tibor, hódmezővásárhelyi festőművésznek nyílt tárlata a makói levéltárban a művésztelep programjaként. A kiállítás meghívója szerint Farkas Éva mondott volna köszöntőt, de ez nem történt meg, hiszen nem jött el. Bár augusztus elseje vasárnap, azért megnéztük, Farkas Éva 2021. évi szabadságterve szerint arra a napra nem vett ki szabadságot és egy polgármester a hét minden napján polgármester, így nem tudni, miért nem tisztelte meg a kiállításon résztvevőket és magát a kiállítót.

Nem ez az első eset, hogy Farkas Éva ,,eltűnt”. Tavaly júliusban a Váll-Ker Kft. egy 660 millió forintos beruházást adott át, itt volt a térség országgyűlési képviselője, Lázár János és az egyik legfontosabb minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője, Palkovics László, Farkas Éva Erzsébet polgármester pedig nem képviselte a várost.

A művésztelepnek nagy hagyománya van Makón, 1977-1990 között a magyar grafika egyik legfontosabb műhelye volt. A 2000-es években szervezték újjá. Idén augusztus 2-6. között dolgozik városunkban a 15 meghívott művész az Erzsébet-­házban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A magyar lakosság több mint fele lejjebb veszi a fűtést

Alacsonyabb hőmérséklettel, gyorsabb zuhanyzási idővel és LED-es izzókkal terveznek spórolni a legtöbben a magyarok közül a megnövekedett rezsiárak miatt – derül ki az IKEA kutatásából. A megkérdezettek többsége szerint jobb lenne a 18 fok feletti hőmérséklet otthon, a legtöbben mégis lejjebb tekerik majd a termosztátot, és takarékos termékeket is igyekeznek beszerezni.

Tovább »

A nap idézete

101 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink