Használhatatlan érintőképernyők fogadják a turistákat Makón

Pár évvel ezelőtt érintőképernyős információs táblákat helyeztek ki Makón egy uniós pályázat segítségével. Ezek hónapok óta nem működnek, a város a turisztikai főszezon kezdetére tud kezdeni velük valamit.

A Hagymatikum vasárnap átadott, új részlege is szóba került a mai testületi ülésen. Zeitler Ádám önkormányzati képviselő azt kívánta, hogy minél több turista jöjjön Makóra. Ugyanakkor az idelátogató vendégekhez kapcsolódóva arról beszélt: az Igazgyöngyök útja című pályázat kapcsán három érintőképernyős táblát helyeztek ki a városban, de ezek nem működnek. Arról érdeklődött, hogy a szerződés mit tartalmaz, van-e garancia ezekre a készülékekre?

Farkas Éva Erzsébet polgármester röviden válaszolt, mindössze annyit mondott, hogy a turisztikai szezonra ezeket felülvizsgálják.

Az Igazgyöngyök útja elnevezésű uniós pályázat 220 millió forint, vissza nem térítendő támogatásról szólt. A pályázat elindulása több évet csúszott és eredetileg 2020.07.31-én kellett volna befejezni a projektet, de csak két évvel később, 2022.07.31-én tudták lezárni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink