Mi lesz azokkal a városházi dolgozókkal, akik nem oltatják be magukat?

Sem Szegeden, sem Szentesen, sem pedig Hódmezővásárhelyen nem rendelte el a polgármester a kötelező oltást. Külön kiemelendő Földeák példája, ahol Hajnal Gábor szavazást indított a dolgozók között, hogy kötelező legyen-e az oltás – hívja fel a figyelmet Olasz Lajos, a Jobbik makói elnöke.

Mint ismert, Farkas Éva Erzsébet kötelezővé tette az oltást az önkormányzat dolgozóinak. Ezen vakcinák beadása előtt az alany beleegyező nyilatkozatot köteles aláírni, enélkül az orvos nem adja be neki a szert. Olasz Lajos, a Jobbik helyi elnöke a Makói Csípősnek elmondta: ha valaki bármilyen megfontolásból nem szeretné beadatni, akkor őt a munkáltatója, jelen esetben a polgármester hogyan kötelezi. Kirúgással fenyegeti meg? Elveszi a megélhetését? Miért érzi szükségét Farkas Éva Erzsébet hogy egy személyben döntsön életek felett? Megkérdezte vajon az általa vezetett önkormányzat dolgozóit, hogy akarják-e a vakcinát vagy csak parancsot adott? – tette fel a kérdéseket a Jobbik helyi elnöke.

Különösnek tartja azt is, hogy míg a városháza dolgozóinak kötelezővé tette az oltást, addig valamilyen ismeretlen logika mentén az önkormányzati cégeknél már nem alkalmazta. Kitért arra is, ha valóban Makó a legfertőzöttebb város a megyében és tombol a negyedik hullám, akkor miért a képviselők viszik ki az utalványokat az időseknek a városban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A korrupció miatt elindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szemben

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításárAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést kAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.üldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.ól – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.

Tovább »

A nap idézete

45 éve született Tóta W. Árpád, vagy másik ismert írói nevén Worluk, magyar újságíró, publicista, kritikus, blogger.

Tovább »

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink