Nem odázható el sokáig az Istók-ház és az ügyvédi irodaház felújítása

Ha sokáig húzzuk még az Istók-ház felújítását, akkor nem marad ép része az épületnek, amit érdemes lesz felújítani – fogalmazott a Makói Csípősnek adott interjújában Zeitler Ádám. A makói önkormányzati képviselőt megkérdeztük az egyre sürgetőbb patkány-problémáról és a városi kamerarendszer állapotáról.

A testületi ülésen a Gáspár Sándor által elmondottakból az következik, hogy vannak problémák a kamerarendszerrel. Mágori András egyenesen azt kérte, ha lehet, kezdődjön el a kamerarendszer felújítási program. Ez már régóta húzódik. Van reális esély, hogy idén elkezdjék a korszerűsítést?

,,A mai technikai lehetőség között mindenképp szükség lenne a teljes kamerarendszer korszerűsítésére és bővítésére. Sajnos a rezsiköltségek óriási mértékű emelkedésével kevés esélyt látok arra, hogy az önkormányzat költségvetésében lenne elég forrás erre az idei évben. De azt kívánom, hogy ne legyen igazam. Több rongálásról és lopásról is van tudomásom, ahol a rendőrség munkáját segítette volna a kamera, de vagy nem működött, vagy hiába történt frekventált helyen az esemény, mégsem volt ott kamera. Emiatt is sürgető lenne a felújítás.”

Ön civilben társasházkezelő. Az ülésen elhangzott, hogy a lépcsőházak környékén is láttak patkányokat. Nem késő a szeptember 7-i önkormányzati irtás, miközben már augusztus közepén erről panaszkodott a lakosság? Mi lehetne a végleges megoldás, hogy ne szaporodjanak el?

,,Természetesen a város lakóinak életminőségében komoly problémát okoz a rágcsálók elszaporodása, és főleg a lakott területen belül tapasztalható egyre intenzívebb jelenlét. A testületi ülésen is jeleztem, hogy több helyen már a lépcsőházakba is bejutottak a rágcsálók. Amennyiben egy szolgáltatót megbízunk ennek a munkának az elvégzésével, akkor biztosan van egy átfutási idő, mire van kapacitása elvégezni a munkát. Ugyanakkor szerintem rendszeres irtásra lenne szükség, a jelenleginél nagyobb mértékben, hogy elkerüljük ezt az időről-időre fellángoló problémát.”

Érdekesnek találta a tartalék projekteket a város fejlesztési programjában, stratégiájában. Melyek voltak ezek a pályázati elemek?

,,Sokat lehetne vitatkozni azon, hogy milyen sorrendet érdemes felállítani a fejlesztési stratégia pályázati elemei között. A testületi ülésen két olyan épület felújítását emeltem ki, amely a 2027-ig készülő tervekben is csak tartalék listán van. Úgy gondolom, hogy a következő időszakban erre a két épületre az önkormányzat saját forrásból nem valószínű, hogy tud majd költeni. Az egyik az Istók-ház, a másik a főtér közepén található ügyvédi irodaház. Előbbi esetében, ha sokáig húzzuk még a felújítást, akkor nem marad ép része az épületnek, amit érdemes lesz felújítani. Utóbbi pedig a Hagymaház, és a befektetőnek értékesített régi városháza (Úttörőház) között van, kiemelt turisztikai övezetben. A Csipkesor felújításán jelenleg is dolgozunk a lakóközösségekkel, szerintem legalább a homlokzati elemeket rendbe kellene tenni, hogy a főtér arculata egységes, és rendezett legyen.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink