Farkas Éva egész nyáron nem tett semmit a Bartók bezárása ellen

Makó polgármestere tulajdonképpen meg sem említette a nyár folyamán a Bartók épületet, sőt még arról beszélt, hogy az új Almási mindenki megelédésére szolgál majd és idővel akár át is lehet nevezni Bartókká.

A testületi üléseken rendszeresen van tájékoztató a polgármester hivatalos útjairól. A júniust, a júliust és az augusztust felölelő tájékoztatókban sem olvashatunk arról, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerülettel tárgyalt volna a Bartók épületről. Az Almási azonban többször előkerült, így megtekintette az új épület és tájékoztatást is adott róla a Rádió 7-ben.

Farkas Éva legutóbb talán az évzáró után egy héttel reagált hivatalosan először és utoljára a diákok kiköltöztetésére. Akkor azt írta: ,,A Szegedi utca 4-6 szám alatti iskolaépület a város tulajdonában áll, melynek eladásáról vagy további hasznosításáról nem történt egyeztetés, nem született képviselő- testületi döntés”. Továbbá arról biztosította az érintetteket, hogy ,,csak olyan döntést fogunk elfogadni, ami a gyermekek érdekét szolgálja. A Bartók Székhelyintézmény közössége pedig nem lehet semmivel sem kevesebb az eddigieknél!” Valamint rendkívül cinikusan az intézmény nevére javaslatot tesz az önkormányzat a tankerületnek, hogy legyen Makói Bartók Béla Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Később a Magyar Narancs a környezetéből megtudta, a polgármester nem gondolta volna, hogy ilyen lépésre készül a tankerület. Azonban még ekkor sem emelte fel a szavát.

A szülők a nyár folyamán zenés demonstrációt tartottak a polgármesteri hivatal előtt, de az épületből Farkas Éva és rajta kívül sem ment oda senki hozzájuk.

Szeptember elsején a korábbi bartókos diákok az Almásiban kezdték meg a tanulmányaikat, a nyár pedig úgy telt el, hogy Farkas Éva, Makó polgármestere semmit nem tett a művészeti iskola megmaradásáért.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

📺 Az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra

Az OTP már biztos jön, a szerződést aláírtuk, a helyszínbejárás megtörtént – árulta el Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen. Kiszomboron ősszel zárt be a Takarékbank és az ATM-et sem üzemeltette tovább.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A makói önkormányzat úgy vállalta a kisposta üzemeltetését, hogy 373 milliós tartozása van mások felé

Mint az ismert, Makó fideszes vezetése komoly megszorításokról döntött tavaly ősszel, többek között önkormányzati fenntartású intézményeket zártak be. Ezután bezárta a makói újvárosi kispostát az állami cég, a városvezetés azonban úgy döntött, az állami szolgáltatóra mégis van pénz. Az Átlátszó közadatigényléséből kiderül, mindeközben Makó adós a szállítóinak.

Tovább olvasom »