Végül 64 elküldött Contis jelentkezett az önkormányzatnál

Mint arról beszámoltunk, egyszeri, 100 ezer forintot kapnak a Continental-ból elküldött dolgozók a makói önkormányzattól. A szerdai rendkívüli testületi ülés egyik anyaga szerint 64-en igényelték a támogatást.

A makói önkormányzat decemberben kötött megállapodást a Makói Gumiipari Szakszervezettel, aminek keretében 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. A megállapodás részeként támogatják az elküldött munkavállalókat is. A jelentkezéseket január 17-ig várták. Bár az előterjesztés és kiszivárgott hírek szerint több száz munkavállaló jogviszonya szűnt meg, csak 64-en jelentkeztek, hogy egyszeri 100 ezer forintos támogatást kérjenek.

Mint az ismert, a szakszervezetek és a munkavállalók hosszú ideje próbáltak megállapodni a vállalattal az új kollektív szerződésről, melyet 2020 nyarán mondott fel a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. A felrúgott szerződés és a túlterheltség miatt több sztrájk is volt 2021 elején, majd nyártól több munkavállalótól is megváltak. A cég karácsony előtt közölte, egyelőre nem terveznek további leépítéseket.

Zeitler Ádám, a Jobbik makói önkormányzati képviselője, a párt regionális igazgatója oldalunknak adott interjújában felhívta rá a figyelmet: ,,az lenne a legfontosabb, hogy a munka törvénykönyvét módosítsák, és a dolgozók kifosztása helyett, a munkavállalók oldalára álljon a kormányzat. A jelenlegi törvényt a Fidesz fogadta el, ők tették lehetővé, hogy a cég ezt csinálja a dolgozóival.” 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »