Végül 64 elküldött Contis jelentkezett az önkormányzatnál

Mint arról beszámoltunk, egyszeri, 100 ezer forintot kapnak a Continental-ból elküldött dolgozók a makói önkormányzattól. A szerdai rendkívüli testületi ülés egyik anyaga szerint 64-en igényelték a támogatást.

A makói önkormányzat decemberben kötött megállapodást a Makói Gumiipari Szakszervezettel, aminek keretében 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. A megállapodás részeként támogatják az elküldött munkavállalókat is. A jelentkezéseket január 17-ig várták. Bár az előterjesztés és kiszivárgott hírek szerint több száz munkavállaló jogviszonya szűnt meg, csak 64-en jelentkeztek, hogy egyszeri 100 ezer forintos támogatást kérjenek.

Mint az ismert, a szakszervezetek és a munkavállalók hosszú ideje próbáltak megállapodni a vállalattal az új kollektív szerződésről, melyet 2020 nyarán mondott fel a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. A felrúgott szerződés és a túlterheltség miatt több sztrájk is volt 2021 elején, majd nyártól több munkavállalótól is megváltak. A cég karácsony előtt közölte, egyelőre nem terveznek további leépítéseket.

Zeitler Ádám, a Jobbik makói önkormányzati képviselője, a párt regionális igazgatója oldalunknak adott interjújában felhívta rá a figyelmet: ,,az lenne a legfontosabb, hogy a munka törvénykönyvét módosítsák, és a dolgozók kifosztása helyett, a munkavállalók oldalára álljon a kormányzat. A jelenlegi törvényt a Fidesz fogadta el, ők tették lehetővé, hogy a cég ezt csinálja a dolgozóival.” 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink