10 ezer forintra büntették Mucsi Tamást

Rágalmazásért 2 millió forintot szeretett volna Mészáros Sándorné, önkormányzati bizottsági kültag az egy évvel ezelőtt megjelent alpári videó miatt, de a jogerős ítélet szerint Mucsi Tamás, DK-s önkormányzati képviselőt 10 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezték és rágalmazásért 1 év próbára bocsátást kapott.

Tavaly január végén jelent meg a Facebookon egy videó Farkas Éva szövetségeseiről, de nem volt benne az összes fideszes képviselő. A videóban a polgármestert, férjét, munkatársait, makói fideszes képviselők egy részét láthatjuk, viccesnek szánt aláfestő hangokkal, különböző feliratokkal. A lejárató videóra a Makón élekből kitiltottak nevű csoportban bukkantunk rá, Mucsi Tamás önkormányzati képviselő osztotta meg. Már akkor is jelezte, semmi köze a videóhoz, szerinte a makói fideszes belharc eredménye a felvétel.

A videó megosztása után néhány nappal, a felvételen látható egyik ember, Mészáros Sándorné, bizottsági kültag feljelentést tett a rendőrségen, de csak Mucsi Tamás ellen. Úgy ítélte meg, a videóban való ábrázolása sérti őt emberi méltóságában, alkalmas arra, hogy a becsületét csorbítsa, és „hamis ábrázolásával félrevezesse a csoport látogatóit”.

Elsőfokon kimondta a bíróság, hogy Mészárosné közszereplő és hogy a 3 másodperces képkocka, melyen szerepelt, nem hamisítvány. Ennek ellenére elsőfokon Mucsit ítélték el.

Pénteken a képviselő azt írta: ,,2 millió forintot akartak, 10.000 forint lett a vége.” Mucsi az ítélet előtt értetlenül áll, nem érti, miért rágalmazás, ,,ha egy politikus felhívja a figyelmet egy fideszes belharcban készült ocsmány videóra.” Az önkormányzati képviselő most azt várja, a bíróság milyen ítéletet hoz a videóval összefüggésben sérelmére elkövetett fenyegetés ügyében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink