Újranyitott a könyvtár Makón

Szerdán újra kinyitott a József Attila Városi Könyvtár, amely mostantól keddtől péntekig 9-17 óra között, szombaton pedig 9-13 között várja az olvasókat. A hírek szerint garanciális hibák jöttek csak elő a bezárás alatt.

Mint az ismert, a makói József Attila Városi Könyvtár energiatakarékossági okokból zárva tartott az elmúlt hónapokban, a kölcsönzés csak épületen kívül működött. Tegnap már teljes kapacitással várták a látogatókat. Szikszai Zsuzsanna igazgató így fogalmazott a nyitás kapcsán a könyvtár oldalán:

,,Az elmúlt időszakban sok goromba és bántó megjegyzést kellett a könyvtárosainknak meghallgatni, elviselni a bezárás miatt. De olyan lelkes, hivatásukat szerető szakemberek vannak a József Attila Városi Könyvtárban, hogy ezek a negatívumok sem tudták a kedvüket szegni. Hetek óta azon dolgoznak hogy március elején egy kedves, barátságos könyvtár várja Önöket.”

A könyvtár közölte időközben azt is, hogy március 6-tól módosul a nyitvatartásuk, hétfőn 13-17 között tartanak nyitva.

A bezárások ellen korábban szót emelt a makói könyvtár korábbi igazgatója, Domokos László, arról itt és itt olvashat. Puszta János makói fotós, helytörténész arról értekezett a közösségi oldalon, minek építettünk milliárdokért hatalmas hodályokat, ha nem vagyunk képesek azokat működtetni – erről itt számoltunk be. Kalász Aranka, a Könyvklub vezetője azt nem értette, hogy az országban be lehet menni meghatározott időben több könyvtárba is, Makón miért nem? – erről pedig itt írtunk.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

123 éve született Németh László (teljes nevén: Németh László Károly) Kossuth-díjas magyar író, esszéista, drámaíró, műfordító, 1998-tól a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink