Másfél hét után reagált a tankerület: az Almási mind a két helyen tanuló gyermekeket tudja fogadni

Megkeresésünket követően most válaszolt a Hódmezővásárhelyi Tankerület a Bartók intézmény kapcsán. Tájékoztatásuk szerint ,,a fenntartó a költözést a jogszabályok megtartása mellett valósítja meg„, valamint ,,az emelt szintű zenei oktatás, a változatos pedagógia módszerek alkalmazása az eddigi magas színvonalon folytatódik.”

Mint az ismert, a tanév végén, hirtelen derült ki, hogy megszűnne az oktatás a Bartókban, a diákokat az Almásiba vinnék. Szülői beszámoló szerint a tankerület közölte, akinek sok a távolság (az Almási és a Bartók között közel 2 km van), az szervezze át a családi életét.

Zeitler Ádám és a helyi Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a diákok, a szülők és a tanárok megkérdezése, álláspontjuk figyelembe vétele nélkül bezárnak egy nagy múltú intézményt, és megszüntetnek egy kiváló közösséget. A DK szervezésében demonstrációt tartottak múlt hét szerdán az iskola előtt.

Farkas Éva polgármester egy hét után reagált a történésekre. Az egyik legérdekesebb javaslata az volt, hogy nevezzék át az Almásit Bartókká. Később kiderült, a polgármester sem tudott előzetesen a tankerület döntéséről. Csermák Szilvia még képviselőjelöltként még arról beszélt, időszerű lenne a Bartók iskola renoválása.

Ma, június 20-án zenés demonstrációt szerveznek a szülők a városháza elé.

A Hódmezővásárhelyi Tankerületet június 10-én kerestük. Választ ma kaptunk, íme teljes terjedelmében:

,,Régi értékek magas színvonalon a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola modern épületében

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ egy általános iskolát tart fenn Makó városában. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Makón két feladatellátási helyen működik. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ az EFOP 4.1.2-17-2017-00001 azonosítószámú „Almási Tagintézmény a 21. században” elnevezésű projektben egy 16 tantermes, 6 szaktanteremmel, 6 csoportszobával és számos kiszolgáló helyiséggel rendelkező iskolát épített Makó városában, amelynek műszaki átadás-átvétele lezárult.

Az új épület mind a két feladatellátási helyen tanuló gyermekeket tudja fogadni. A fenntartó a költözést a jogszabályok megtartása mellett valósítja meg. A két feladatellátási helyen összesen 362 tanuló kezdi meg a 2022/2023-as tanévet.

Az új épület a kor elvárásainak megfelelő infrastruktúrával, a megszokott innovatív tantestülettel várja a tanulókat. A diákok és nevelőik egy a mai kor követelményeinek megfelelő, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, klimatizált, tágas épületben végezhetik feladataikat. Az emelt szintű zenei oktatás, a változatos pedagógia módszerek alkalmazása az eddigi magas színvonalon folytatódik, erre garancia az ott tanító szakmai közösség. Az új épület alkalmas házi koncertek, kiállítások, széles körű tanórán kívüli tevékenységek megtartására, a modern termek, tágas sportudvar, tankert pedig biztosítják a gyermekeknek az egyéni igényeiknek, képességeiknek, tehetségüknek megfelelő kiegyensúlyozott tanulás lehetőségét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink