Ötéves lett a makói könyvtár, amelyre a városvezetés hónapokig lakatot tett

A mai nagyobb nagyobb ünnepséggel várta a látogatókat a József Attila Városi Könyvtár, ugyanis öt évvel ezelőtt adták át, többek között Áder János, akkori köztársasági elnök is Makón volt. Farkas Éva Erzsébet polgármesterről is készült egy rakás kép az ünnepségen, de persze arról nem esett szó, hogy energiatakarékosságból hónapokra bezárták, tönkretéve a kulturális életet.

Hétfőn délelőtt egy flashmob után Farkas Éva mondott beszédet, majd fákat ültettek a gyermekekkel és arcképcsarnokot avattak az épületben. Az ünnepség még holnap is folytatódik, az óvodásokat környezettudatos program, az általános iskolásokat akadályverseny várja délelőtt, délután pedig Élményvarráss címmel lesz rendhagyó könyvtári óra.

Farkas Éva a Facebook oldalán azt írta az évforduló kapcsán:

,,Makovecz Imre 5 évvel ezelőtt egy országosan is egyedülálló, csodálatos épülettel, az új József Attila Városi Könyvtárral ajándékozta meg városunkat, amely megnyitásától kezdve méltó módon őrzi, ápolja és gyarapítja emlékeinket, hagyományainkat kultúránkat.”

Mint az ismert, a makói József Attila Városi Könyvtár energiatakarékossági okokból zárva tartott az 2022. november 1-től 2023. március 2-ig, a kölcsönzés csak épületen kívül működött.

A bezárások ellen korábban szót emelt a makói könyvtár korábbi igazgatója is, Domokos László, arról itt és itt olvashat. Puszta János makói fotós, helytörténész arról értekezett a közösségi oldalon, minek építettünk milliárdokért hatalmas hodályokat, ha nem vagyunk képesek azokat működtetni – erről itt számoltunk be. Kalász Aranka, a Könyvklub vezetője azt nem értette, hogy az országban be lehet menni meghatározott időben több könyvtárba is, Makón miért nem? – erről pedig itt írtunk.

(Fotó: József Attila Városi Könyvtár Facebook oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Egy válasz

  1. Az építési válalkozó nem „megajándékozta” Makó városát. Itt a nagy alkalom hogy a könyvtárba látogasson mégtöbb polgár és megkeresse a magyar nyelv értelmező szótárában az ajándekozás jelentéset.
    Ezzel egyidőben, hátul az utolsó könyvespolc alján van néhány bölcsész, felvilágosult gondolkodó könyve az általános emberi szabadságról, demokrácioról és hasonló témákról. Ezek a tanítások sajnos hiányoznak a hazai oktatásból és köztudatból.

    „A politikusokat és a pelenkákat gyakran kell cserélni. Mindkettőt ugyanazon okból.”
    Mark Twain

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink