Ez történt 2020-ban – július

Júliussal folytatjuk 2020-as visszatekintésünket. A június összefoglalót itt, a májusit itt, az áprilisit itt, a márciusit itt, a februárit itt, a januárit pedig itt találják.

Nem vicc: a Fidelitas szerint az ellenzék akadályozza a véleménynyilvánítási szabadságot

A Fidesz ifjúsági szervezete megint nagyot ment a hétvégén.

Szexuálisan zaklatta beosztottját egy Makó térségi község polgármestere

Érdekes, hogy erről nem ír a makohirado.hu, pedig az egyik újságírójuk az érintett település közelében él.

Főigazgatói dicséretben részesültek a makói és hódmezővásárhelyi kórház dolgozói

Semmelweis-nap alkalmából az idei évben is elismerésben részesítettük a kiváló munkát végző kollégáinkat – adta hírül honlapján a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

Kiszombori kislány lett a Little Miss World Hungary szépségkirálynője

Június végén tizenhetedik alkalommal rendezték meg az ország egyik legszínvonalasabb gyermekszépségversenyét Makón. A Little kategória szépségkirálynője a kiszombori 9 éves Barna Lora Panna lett.

Jövőre szabadul a férfi, aki megerőszakolt és felgyújtott egy fiatal lányt Makón

A Blikknek az áldozat, Pénzes Henrietta nagymamája azt mondta, a mai napig nem tudja elengedni unokája emlékét, és hetente többször is kijár a 18 évesen meggyilkolt lány sírjához.

A hely, ahol 1300 makói hunyt el

Százöt éve, 1915. július 18-án kezdődtek meg a harcok a Doberdó-fennsíkon az Isonzó folyó menti küzdelmek részeként az első világháborúban. Ezerháromszáz makói soha nem tért vissza.

Már egész nagy alagutakat fedeznek fel a határ közelében

A járatot félkész állapotban találták meg a rendőrök, az kijárattal nem is rendelkezik, de nyilvánvalóan migránsok illegális átjuttatásának szándékával készült – közölte honlapján a rendőrség.

Dr. Debreczeni István: Amíg én vezetem Csanádpalotát, addig itt csőd nem lesz

A hétvégén került a csanádpalotai postaládákba a Palotai Krónika c. önkormányzati újság. A lap hosszabb interjút közölt Dr. Debreczeni István polgármesterrel, ebből szemezgettük az legérdekesebb részeket.

Iskolaőrség lesz a makói Návay iskolában

288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben jelennek meg ősszel az iskolarendőrök – olvasható a lista az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján. A listán szerepel a makói Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint öt szegedi intézmény.

Fatáblára festve, egy oszlophoz kötözve került ki az utcanév tábla Makón

A fideszes többségű testület tavaly ősszel, a választások után döntött arról, hogy a Károlyi Mihály utcából Nagy György utca lesz. Olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, hogy milyen minőségben került ki az új utcanév tábla.

Ami a Fidesz szerint ,,kommunista szombat” Hódmezővásárhelyen, az Makón városszépítés

Hódmezővásárhelyen rendszeresen tartanak városszépítő akciókat. A Fidesz ezt bírálja és csak kommunista szombatnak emlegeti. Hasonló programot szervez július 4-én a makói önkormányzat is, de ezt már a Zöld Város Program egyik eseményének nevezik.

Újabb baleset történt a Rákosi úti kereszteződésben

Információnk szerint öt sérült van.

A makói Fidesz alelnöke független jelöltként indul Kiszomboron polgármesternek

Szirbik Imre bő egy éve lett a makói Fidesz alelnöke, a tavaly őszi választáson a Fidesz jelöltjeként került be a képviselő-testületbe. A szeptember 6-i időközi polgármester-választáson mégis függetlenként indul.

Kerékpárokat loptak Apátfalváról és Magyarcsanádról, de egy órán belül elkapták őket

A járőrök a bejelentéstől számított egy órán belül elfogtak egy párt, akik a megalapozott gyanú szerint kerékpárokat loptak el Apátfalváról és Magyarcsanádról. Eljárás indult ellenük.

Kaleta 2016-ban a Fidelitasnak tartott előadást a nagyköveti munka kulisszatitkairól

A gyermekpornográf képekkel lebukott ex-nagykövet, Kaleta Gábor, aki végül felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kapott az ügyben, a Fidelitas honlapja szerint néhány évvel ezelőtt még a Fidesz ifjúsági szervezetének Külügyi Akadémiáján tartott előadást – vette észre az Alfahír.

Valaki feljelentést tett a fűnyírásra alkalmazott hódmezővásárhelyi juhok miatt

Jelentjük túlestünk az első feljelentés nyomán történő hatósági állatorvosi ellenőrzésen – írja a kísérleti projektet nyomon követő racka.blog.hu.

Forgalomba kerültek az érmék, amiket egy hódmezővásárhelyi grafikus tervezett

A koronavírus járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállaló honfitársaink áldozatos munkájának elismerése és az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként a Magyar Nemzeti Bank a 10 és 20 Ft-os forgalmi érmék új emlékváltozatát bocsátja ki. A különleges fémpénzek 2- 2 millió példányban kerültek forgalomba 2020. július 14-től.

Ritka pillanat: molnárgörény kölykök bukkantak fel Makó és Királyhegyes környékén

A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén a közelmúltban két alkalommal is megfigyeltünk kölyköket vezetgető molnárgörényeket. A sztyeppi élővilág képviselőivel való találkozás mindig nagy élmény a természetvédelmi szakemberek számára – közölte honlapján a nemzeti park.

Ha elfogynak a ,,meglepetéscsomagok”, több pénz lesz fejlesztésre

A következő egy évben, minden hónapban 60 millió forintot fizet vissza a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Belügyminisztériumnak egy 2012-es ,,örökség” miatt – derül ki Gyöngyösi Ferenc (Tiszta Vásárhelyért-Mindenki Magyarországa) bejegyzéséből.

A Posta havi 5 milliót kereső vezérigazgatója szerint nincs pénz béremelésre

Nincs forrás a bérek emelésére az európai uniós szabályozások miatt – közölte a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója pénteken az M1-en.

Nyomozati anyagokat, dokumentumokat vittek el a csanádpalotai hivatalból

Aki csak a fideszes Makó Híradóról tájékozódik, annak furcsa lehet, de nem az elmúlt 9 hónap és Dr. Debreczeni István polgármesterségét vizsgálják, hanem a 2017-2019 közötti időszakot.

Polgármestersége alatt csődbe ment Csanádpalota, de most pénzügyi álhírekkel vádolja az utódját

Nyergesné Kovács Erzsébet szerint utódja, Dr. Debreczeni István álhíreket terjeszt a csanádpalotai önkormányzat pénzügyi helyzetéről.

Miniszteri elismerést kapott a Galamb József iskola igazgatója

Dr. Nagy István Agrárminiszter Tessedik Sámuel díjat adott át Horváth Zoltánnak. Ez az elismerés a legmagasabb, amit az agrárminiszter pedagógusoknak adhat.

A Kúria döntött, a fideszes politikus továbbra is képviselő

,,Ma megkaptam ügyvédemtől a Kúria ítéletét: másodfokon – immár jogerősen – képviselő maradtam!” – számolt be róla közösségi oldalán Cseri Tamás, a Fidesz frakcióvezetője, aki egyébként áprilisban bejelentette, hogy visszavonul netes felületéről.

Már 30 ezer milliárd forint felett van az államadósság

Majdnem 2200 milliárd forinttal emelkedett a központi költségvetés adóssága az első félévben, így átlépte a 30 ezer milliárd forintot – írja a portfolio.hu az Államadósság Kezelő Központ júniusi adataira hivatkozva.

Éva élelmiszert, tisztálkodási szereket és ruhát kapott, de elfogad további segítséget is

A makói Horváth Éva rendezett körülmények között lakik, de mostanában már kenyér gondjai akadtak. Mucsi Tamás önkormányzati képviselő tegnap vitt számára élelmiszert, tisztálkodási szereket és ruhát.

Egy év alatt 7,8%-al növekedtek az élelmiszerárak – a sertéshús 17, a cukor több mint 14%-al lett drágább

Júniusban a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), hozzátéve: a júniusi adattal megtört az infláció négy hónapja tartó lassuló trendje, miután májusban az éves infláció alacsonyabb, 2,2 százalék volt.

Közel 1 milliárd forintból épül tornacsarnok Földeákon

szerdai Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

Az alkoholfogyasztás miatt nem lehetnek koncertek, ellenben a focimeccsekkel

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón újságírói kérdésre azt mondta, hogy a futballmeccs és a koncertek közti nagy különbség az alkoholfogyasztás.

Hivatalos: ,,házon belül” kapott hackertámadást a hódmezővásárhelyi önkormányzat

A hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai rendszerét négyszer támadták meg. Úgy tűnik, hogy mostmár hivatalos, hogy ,,házon belül” történt a támadást, hiszen az ügyészség vádat emelt ifj. Rapcsák András, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő (HVSZ) Zrt. korábbi vezetője ellen emiatt.

Nagy a csend a makói szülészet-nőgyógyászati osztály körül

A veszélyhelyzet alatti tájékoztatóiban Farkas Éva Erzsébet polgármester arról beszélt, hogy zajlanak az egyeztetések az osztály újranyitásáról, azonban június 18. óta nincs új információ erről. A makói kórháznak június 22-én írtunk ezzel kapcsolatban, választ azóta nem kaptunk.

Összefogással szépült a város

A makói önkormányzat közös városszépítő programot szervezett szombat délelőttre. Az akció részeként a város húsznál is több helyszínén folyt fűnyírás, gallyazás, szemétszedés, ároktakarítás és festés.

Lélegeztetőgépeket ajándékoztunk Kirgizisztánnak

20 lélegeztetőgépet vitt Kirgizisztánba a magyar kormány, mert az egészségügyi ellátórendszer kapacitásai lassan elérik a határaikat.

Több száz ,,eliosos” LED-lámpát cserélnek le Hódmezővásárhelyen

2010-ben Hódmezővásárhely volt az első város, ahol a Miniszterelnök vejéhez kapcsolódó cég ledes közvilágítást alakított ki. A céggel kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított, de a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. A hódmezővásárhelyi önkormányzat most azt közölte, 410 lámpa nem megfelelően működik, ezeket idén szeptemberig lecserélik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink