Ez történt 2020-ban – július

Júliussal folytatjuk 2020-as visszatekintésünket. A június összefoglalót itt, a májusit itt, az áprilisit itt, a márciusit itt, a februárit itt, a januárit pedig itt találják.

Nem vicc: a Fidelitas szerint az ellenzék akadályozza a véleménynyilvánítási szabadságot

A Fidesz ifjúsági szervezete megint nagyot ment a hétvégén.

Szexuálisan zaklatta beosztottját egy Makó térségi község polgármestere

Érdekes, hogy erről nem ír a makohirado.hu, pedig az egyik újságírójuk az érintett település közelében él.

Főigazgatói dicséretben részesültek a makói és hódmezővásárhelyi kórház dolgozói

Semmelweis-nap alkalmából az idei évben is elismerésben részesítettük a kiváló munkát végző kollégáinkat – adta hírül honlapján a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

Kiszombori kislány lett a Little Miss World Hungary szépségkirálynője

Június végén tizenhetedik alkalommal rendezték meg az ország egyik legszínvonalasabb gyermekszépségversenyét Makón. A Little kategória szépségkirálynője a kiszombori 9 éves Barna Lora Panna lett.

Jövőre szabadul a férfi, aki megerőszakolt és felgyújtott egy fiatal lányt Makón

A Blikknek az áldozat, Pénzes Henrietta nagymamája azt mondta, a mai napig nem tudja elengedni unokája emlékét, és hetente többször is kijár a 18 évesen meggyilkolt lány sírjához.

A hely, ahol 1300 makói hunyt el

Százöt éve, 1915. július 18-án kezdődtek meg a harcok a Doberdó-fennsíkon az Isonzó folyó menti küzdelmek részeként az első világháborúban. Ezerháromszáz makói soha nem tért vissza.

Már egész nagy alagutakat fedeznek fel a határ közelében

A járatot félkész állapotban találták meg a rendőrök, az kijárattal nem is rendelkezik, de nyilvánvalóan migránsok illegális átjuttatásának szándékával készült – közölte honlapján a rendőrség.

Dr. Debreczeni István: Amíg én vezetem Csanádpalotát, addig itt csőd nem lesz

A hétvégén került a csanádpalotai postaládákba a Palotai Krónika c. önkormányzati újság. A lap hosszabb interjút közölt Dr. Debreczeni István polgármesterrel, ebből szemezgettük az legérdekesebb részeket.

Iskolaőrség lesz a makói Návay iskolában

288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben jelennek meg ősszel az iskolarendőrök – olvasható a lista az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján. A listán szerepel a makói Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint öt szegedi intézmény.

Fatáblára festve, egy oszlophoz kötözve került ki az utcanév tábla Makón

A fideszes többségű testület tavaly ősszel, a választások után döntött arról, hogy a Károlyi Mihály utcából Nagy György utca lesz. Olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, hogy milyen minőségben került ki az új utcanév tábla.

Ami a Fidesz szerint ,,kommunista szombat” Hódmezővásárhelyen, az Makón városszépítés

Hódmezővásárhelyen rendszeresen tartanak városszépítő akciókat. A Fidesz ezt bírálja és csak kommunista szombatnak emlegeti. Hasonló programot szervez július 4-én a makói önkormányzat is, de ezt már a Zöld Város Program egyik eseményének nevezik.

Újabb baleset történt a Rákosi úti kereszteződésben

Információnk szerint öt sérült van.

A makói Fidesz alelnöke független jelöltként indul Kiszomboron polgármesternek

Szirbik Imre bő egy éve lett a makói Fidesz alelnöke, a tavaly őszi választáson a Fidesz jelöltjeként került be a képviselő-testületbe. A szeptember 6-i időközi polgármester-választáson mégis függetlenként indul.

Kerékpárokat loptak Apátfalváról és Magyarcsanádról, de egy órán belül elkapták őket

A járőrök a bejelentéstől számított egy órán belül elfogtak egy párt, akik a megalapozott gyanú szerint kerékpárokat loptak el Apátfalváról és Magyarcsanádról. Eljárás indult ellenük.

Kaleta 2016-ban a Fidelitasnak tartott előadást a nagyköveti munka kulisszatitkairól

A gyermekpornográf képekkel lebukott ex-nagykövet, Kaleta Gábor, aki végül felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kapott az ügyben, a Fidelitas honlapja szerint néhány évvel ezelőtt még a Fidesz ifjúsági szervezetének Külügyi Akadémiáján tartott előadást – vette észre az Alfahír.

Valaki feljelentést tett a fűnyírásra alkalmazott hódmezővásárhelyi juhok miatt

Jelentjük túlestünk az első feljelentés nyomán történő hatósági állatorvosi ellenőrzésen – írja a kísérleti projektet nyomon követő racka.blog.hu.

Forgalomba kerültek az érmék, amiket egy hódmezővásárhelyi grafikus tervezett

A koronavírus járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállaló honfitársaink áldozatos munkájának elismerése és az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként a Magyar Nemzeti Bank a 10 és 20 Ft-os forgalmi érmék új emlékváltozatát bocsátja ki. A különleges fémpénzek 2- 2 millió példányban kerültek forgalomba 2020. július 14-től.

Ritka pillanat: molnárgörény kölykök bukkantak fel Makó és Királyhegyes környékén

A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén a közelmúltban két alkalommal is megfigyeltünk kölyköket vezetgető molnárgörényeket. A sztyeppi élővilág képviselőivel való találkozás mindig nagy élmény a természetvédelmi szakemberek számára – közölte honlapján a nemzeti park.

Ha elfogynak a ,,meglepetéscsomagok”, több pénz lesz fejlesztésre

A következő egy évben, minden hónapban 60 millió forintot fizet vissza a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Belügyminisztériumnak egy 2012-es ,,örökség” miatt – derül ki Gyöngyösi Ferenc (Tiszta Vásárhelyért-Mindenki Magyarországa) bejegyzéséből.

A Posta havi 5 milliót kereső vezérigazgatója szerint nincs pénz béremelésre

Nincs forrás a bérek emelésére az európai uniós szabályozások miatt – közölte a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója pénteken az M1-en.

Nyomozati anyagokat, dokumentumokat vittek el a csanádpalotai hivatalból

Aki csak a fideszes Makó Híradóról tájékozódik, annak furcsa lehet, de nem az elmúlt 9 hónap és Dr. Debreczeni István polgármesterségét vizsgálják, hanem a 2017-2019 közötti időszakot.

Polgármestersége alatt csődbe ment Csanádpalota, de most pénzügyi álhírekkel vádolja az utódját

Nyergesné Kovács Erzsébet szerint utódja, Dr. Debreczeni István álhíreket terjeszt a csanádpalotai önkormányzat pénzügyi helyzetéről.

Miniszteri elismerést kapott a Galamb József iskola igazgatója

Dr. Nagy István Agrárminiszter Tessedik Sámuel díjat adott át Horváth Zoltánnak. Ez az elismerés a legmagasabb, amit az agrárminiszter pedagógusoknak adhat.

A Kúria döntött, a fideszes politikus továbbra is képviselő

,,Ma megkaptam ügyvédemtől a Kúria ítéletét: másodfokon – immár jogerősen – képviselő maradtam!” – számolt be róla közösségi oldalán Cseri Tamás, a Fidesz frakcióvezetője, aki egyébként áprilisban bejelentette, hogy visszavonul netes felületéről.

Már 30 ezer milliárd forint felett van az államadósság

Majdnem 2200 milliárd forinttal emelkedett a központi költségvetés adóssága az első félévben, így átlépte a 30 ezer milliárd forintot – írja a portfolio.hu az Államadósság Kezelő Központ júniusi adataira hivatkozva.

Éva élelmiszert, tisztálkodási szereket és ruhát kapott, de elfogad további segítséget is

A makói Horváth Éva rendezett körülmények között lakik, de mostanában már kenyér gondjai akadtak. Mucsi Tamás önkormányzati képviselő tegnap vitt számára élelmiszert, tisztálkodási szereket és ruhát.

Egy év alatt 7,8%-al növekedtek az élelmiszerárak – a sertéshús 17, a cukor több mint 14%-al lett drágább

Júniusban a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), hozzátéve: a júniusi adattal megtört az infláció négy hónapja tartó lassuló trendje, miután májusban az éves infláció alacsonyabb, 2,2 százalék volt.

Közel 1 milliárd forintból épül tornacsarnok Földeákon

szerdai Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

Az alkoholfogyasztás miatt nem lehetnek koncertek, ellenben a focimeccsekkel

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón újságírói kérdésre azt mondta, hogy a futballmeccs és a koncertek közti nagy különbség az alkoholfogyasztás.

Hivatalos: ,,házon belül” kapott hackertámadást a hódmezővásárhelyi önkormányzat

A hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai rendszerét négyszer támadták meg. Úgy tűnik, hogy mostmár hivatalos, hogy ,,házon belül” történt a támadást, hiszen az ügyészség vádat emelt ifj. Rapcsák András, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő (HVSZ) Zrt. korábbi vezetője ellen emiatt.

Nagy a csend a makói szülészet-nőgyógyászati osztály körül

A veszélyhelyzet alatti tájékoztatóiban Farkas Éva Erzsébet polgármester arról beszélt, hogy zajlanak az egyeztetések az osztály újranyitásáról, azonban június 18. óta nincs új információ erről. A makói kórháznak június 22-én írtunk ezzel kapcsolatban, választ azóta nem kaptunk.

Összefogással szépült a város

A makói önkormányzat közös városszépítő programot szervezett szombat délelőttre. Az akció részeként a város húsznál is több helyszínén folyt fűnyírás, gallyazás, szemétszedés, ároktakarítás és festés.

Lélegeztetőgépeket ajándékoztunk Kirgizisztánnak

20 lélegeztetőgépet vitt Kirgizisztánba a magyar kormány, mert az egészségügyi ellátórendszer kapacitásai lassan elérik a határaikat.

Több száz ,,eliosos” LED-lámpát cserélnek le Hódmezővásárhelyen

2010-ben Hódmezővásárhely volt az első város, ahol a Miniszterelnök vejéhez kapcsolódó cég ledes közvilágítást alakított ki. A céggel kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított, de a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. A hódmezővásárhelyi önkormányzat most azt közölte, 410 lámpa nem megfelelően működik, ezeket idén szeptemberig lecserélik.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink