Ez történt 2020-ban – augusztus

Augusztussal folytatjuk a 2020-as számvetést. A júliusi összefoglalót itt, júniusit itt, a májusit itt, az áprilisit itt, a márciusit itt, a februárit itt, a januárit pedig itt olvashatják.

96 ezer forint egy koronavírus teszt a makói-hódmezővásárhelyi kórházban

2020. augusztus 01-jétől külföldi utazás után, vagy más okból történő COVID-19 PCR teszt elvégzésére nyílt lehetőség a Csongrád Megyei Egészségügy Ellátó Központban is. A vizsgálat díja 96.460 forint mintavételenként – olvasható az intézmény közlésében.

Szünetel a koronavírus tesztelés a makói-hódmezővásárhelyi kórházban

Rövid közlemény jelent meg a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ weboldalán.

Nem tudni, miért kerül háromszor annyiba a koronavírus teszt Makón és Hódmezővásárhelyen

A szolgáltatók maguk dönthetik el, milyen áron dolgoznak, de a kormány ajánlása mindenesetre 30 ezer forint és a legtöbb helyen nagyjából ennyiért is végzik a tesztet.

Három polgármesterjelölt van Kiszomboron

Csanádi Ferencet, Szirbik Imrét és Tóth Antalt vette nyilvántartásba a kiszombori Helyi Választási Bizottság. A szavazás szeptember 6-án lesz.

Az ukránoknak és a románoknak köszönhetően ömlik a szemét a Tiszába

Idén eddig 1,4 hektárnyi hulladék sodródott le a Tiszán és a mellékfolyókon az országba, míg tavaly egész évben 1,7 hektárnyit kaptunk, írja a Népszava.

A makói mentős megkérte az egészségügyben dolgozó párja kezét

,,A bajtársunk úgy gondolta itt az ideje, és kér egy hatalmas IGENT!” – számolt be a makomentok.hu oldala arról, hogy Moravszki Bence megkérte párja, a szintén egészségügyi dolgozó Békési Bella kezét.

Rója István Makó díszpolgára lett és dr. Buzás Pétert is köszöntötték

Az elmúlt években Makó előző polgármesterére kígyót-békát kiáltott a jelenlegi fideszes városvezetés, a József Attila Gimnázium korábbi igazgatóját pedig megalázták egy testületi ülésen pár éve, de a mai augusztus 20-i ünnepség róluk is szólt. Rajtuk kívül köszöntötték még Gáspárovics Jánost és dr. Tiszlavicz Lászlót.

Öt évbe telt, amíg a makói Fidesz végre elismerte Buzás Péter két évtizedes városvezetői munkáját

Makó korábbi polgármesterét, – aki a város történelmében a legtöbb ideig volt hivatalban, – eddig azzal vádolták, hogy a vízműből kiszivattyúzták a pénzt, vagy az ő vezetése alatt rontották el az ivóvíz-minőség javítóprogramot. Most mintha mi sem történt volna, az augusztus 20-i ünnepségen a nyilvánosság előtt köszöntötték, amiért Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Polgári Tagozata kitüntetést kapott.

Megalapozatlannak tartották Csanádi választási programját, de ezek most megjelennek Szirbiknél is

Megjelent Szirbik Imre, – a makói Fidesz alelnökének, Kiszombor testületébe fideszesként került képviselőnek, de az időközi választáson függetlenként induló, – polgármesterjelölt választási programja. Szinte a másik független jelölt, Csanádi Ferenc által a kampány kezdetén meghirdetett programok köszönnek benne vissza, amiket pár hete még megalapozatlannak tartottak.

A lemondott polgármester szavai alapján, aki nem Szirbik Imrére szavaz, az nem méltó, hogy kiszombori legyen?

,,Aki Kiszomborral van, az Szirbik Imrével van!” – így ajánlotta Szirbik Imre polgármesterjelöltet a januárban lemondott faluvezető, Szegvári Ernőné. A másik polgármesterjelölt, Csanádi Ferenc szerint pont erre a megosztásra nincs szüksége Kiszombornak.

Volánbusz: az állomásokon is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások – például a maszkviselési kötelezettség – betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül – közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

Összefogással gyönyörű parkot alakítanának ki a Rónay-kastélynál

Pazar látványtervet osztott meg Csanádi Ferenc, kiszombori független polgármesterjelölt. Úgy véli, a kastélykert összefogással rövid idő alatt megvalósítható lenne, valamint kezdésként a kastélytorony látogathatóságát aktívan kell hirdetni.

Startjelzésre várnak a gólyák Makón

Napokban indulnak téli vándorlásukra a gólyák Afrika felé. Egy gólyás közösségi oldalon tették közzé azt a makói fényképet, amin a gólyák indulásra készen sorakoznak a főút lámpáin állva, mintha mind a startjelzésre várnának – vette észre az Index.hu.

Pénzt ad a kormány a Makó-Szeged elővárosi vonal fejlesztésének előkészítésére

pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat, hogy 4,57 milliárd forint különítenek el a Szeged-Makó vasúti elővárosi közlekedés és Hatvan-Füzesabony vonal fejlesztéséhez kapcsolódó ráhordó vonalak fejlesztésének előkészítésére.

Csanádi Ferenc: példaértékűnek és követendőnek tartom Nagy Tibor munkásságát, emberségét

Ennyi évvel a halála után is, majd minden második ember Nagy Tibor elhunyt polgármester emlékét, munkáját dicsérte Kiszombor független polgármesterjelöltjének. Csanádi Ferenc újabb bejegyzésben részletezte választási programját.

A polgármesteri autó megint tilosban állt

De a városi Ford legalább most nem a rokkantparkolóban tűnt fel.

Visszakerül a pszichiátria Makóról Szegedre

Szeptember elsejétől visszaköltözik Szegedre a pszichiátriai akut fekvőbetegellátás, az ambulancia és az oktatás is – tudta meg a Szeged Televízió.

Hat megyében, köztük Csongrád-Csanádban sincs tb-szerződött fogászati ügyelet

A Népszava cikke szerint hat olyan megye is van az országban, ahol egyáltalán nincs tb-szerződött fogászati ügyelet a Nemzeti Egészségbiztosítási alapkezelő (NEAK) finanszírozási listája alapján. Több mint kétmillió embert érint a probléma.

Villányi száraz vörösbor lett Hódmezővásárhely bora

Idén szervezték volna a 16. borfesztivált Hódmezővásárhelyen, ám ez a pandémia miatt elmaradt. Borversenyt viszont tartottak, idén 10. alkalommal. 13 borászat 41 tételét zsűrizték – derül ki az önkormányzat közléséből.

Visszavonták az újvárosi kézilabdacsarnok közbeszerzésének kiírását

Most épp az a baj, hogy az energetikai megfeleléshez megújuló energiát kell betervezni, azaz módosítani kell a kiviteli terveket. Az újvárosi közösségi épület helyén két éve egy nagy zöld terület van.

Szeptembertől mindenkinél új kinézetre vált a Facebook

Szeptembertől mindenkinél az újfajta Facebook-kinézet fog látszódni, a most még elérhető dizájn pedig teljesen eltűnik a rendszerből – írta az Engadget. A technológiai portál a Facebook súgójában megjelent értesítésre hivatkozik, amely egyfajta megerősítésnek is tekinthető.

Hasznos munkát végeztek a biofűnyírók Hódmezővásárhelyen

A Zöld Vásárhely Program kísérleti projektjét a Vöröskereszt utcai területen 20 nap után befejezték.

Mi is kitöltöttük a nemzeti konzultációt – háromszor is!

Három nem létező névvel és e-mail címmel is kitöltöttük a nemzeti konzultációt online. Ennyire vehető komolyan a kormány kérdőíve.

A munkanélküliségi ráta 2013-ban volt utoljára ilyen magas

Ugyan a júliusi adatok még nem ismertek, így az esetleges pozitív hatásai az újranyitásnak nem látszanak, azt azonban már meg lehet állapítani, mennyien váltak munkanélkülivé a járvány miatt. Márciusról áprilisra például közel 50 ezren jelentkeztek be a munkaügyi központokba, az év eleje óta pedig 129 700-an jelezték, hogy elveszítették a munkájukat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján (NFSZ).

Hazánk új költőfaja, a havasi sarlósfecske is fészkel Hódmezővásárhelyen

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén fekvő Hódmezővásárhelyen egy tízemeletes társasház falán több pár havasi sarlósfecske költ – közölte a nemzeti park.

A mocskolódás ellenére Csanádi Ferenc továbbra is a programjával kampányol

,,A választási programom fő pontjai a lakosság igényeit tükrözik. Ezek közé tartozik, hogy szemléletváltásra van szükség a kiszombori önkormányzatnál” – fogalmazott Csanádi Ferenc a pénteki lakossági fórumán, melyet Halesz településrészen, a Szántó Kovács János utcai bolt előtt tartott. A független polgármesterjelölt ismertette főbb programjait és a lakosság észrevételeit is meghallgatta.

Újabb hihetetlen tartozások derültek ki Hódmezővásárhelyen

Hitelből felújítottak egy volt iskolaépületet, az önkormányzat eladta, azonban a tartozást még 9 évig kell visszafizetniük – derül ki Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért) közléséből.

6 milliárdos projekt a hódmezővásárhelyi Ipari Parkban

Az Agrippa Kft. vásárol egy 6,3 hektáros területet, 136 millió forint értékben az önkormányzattól – adta hírül a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

50 éve hunyt el Szécsi Pál, magyar énekes, előadóművész, dalszerző, dalszövegíró.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink