Ez történt 2020-ban – október

Folytatjuk 2020-as visszatekintésünket. A szeptemberi összeállítást itt találja, az augusztusit itt, a júliusit itt, júniusit itt, a májusit itt, az áprilisit itt, a márciusit itt, a februárit itt, a januárit pedig itt.

Tiltakozás: amíg a Hagymatikum körüli épületek kihasználatlanok, ne építsen szállodát Mészáros Lőrinc!

A Demokratikus Koalíció helyi szervezete élőláncot szervezett szombat délelőtt a makói fürdő Szent János téri parkolójához, aminek helyére a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels építene szállodát. A DK úgy véli, amíg több üres, de szállodának alkalmas épület van a városban, addig ezt nem kellene megépíteni.

Több vasalódeszkás kép is került az ARC kiállításra

Vezsenyi László, a ,,vasalódeszkás” makói tornatanár is megnézte az alkotásokat.

Koronavírus: makói hivatali dolgozó, szociális gondozók, Contitech-munkások és bartókos pedagógusok is fertőzöttek

Farkas Éva Erzsébet polgármester aggasztó híreket közölt csütörtök esti online beszámolójában. A múlt heti 9 igazolt fertőzötti szám 41-re nőtt és 54 személynél várnak még a teszt eredményére Makón. Vannak fertőzöttek a Contitechnél, az önkormányzatnál, szociális gondozók, pedagógusok és óvodai nevelők is igazoltan fertőzöttek.

,,A Fidesz olyan ígéreteket tett Makón, amiket nem tud tartani”

– A Fidesz átverte a makóiakat a választáson – fogalmazott oldalunknak adott interjújában Mucsi Tamás. A makói ellenzéki önkormányzati képviselőt a szerdai testületi ülésről kérdeztük (amit nyilvánosnak hirdettek meg, mégis zárt volt), ahol az összes indítványát leszavazta a fideszes többség.

A tisztességtelenség győzött a borsodi időközi választáson

Krumpliszsákokkal, wc-papírral, pénzzel, megfélemlítéssel és aljas, hazug propagandával tudta csak a Fidesz mozgósítani a szavazókat – írja a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtóközleményében a mai időközi választást értékelve. 

Esik az eső, a Csipkesor pedig beázik felülről

Így működik a ,,makói modell.” A Csipkesor felújítása egyébként több mint 400 millió forintba került, egy részét a ,,sorosista liberális maffiademokrácia” Európai Unió adta Makó városának.

Koronavírusos a Makói Óvoda néhány munkatársa

A Makói Óvoda intézményében néhány munkatársunk Covid-19 teszt eredménye pozitív lett – adta hírül közösségi oldalán az intézmény.

Két líbiai menekültet fogtak el egy kiszombori buszmegállónál

A járőrök 2020. október 29-én 9 órakor két határsértőt tartóztattak fel Kiszombor közigazgatási területén – írja a police.hu.

Mucsi Tamás: az indítványaimat nem hozták be a testületire, ahonnan ki akartak vezetni

Az ellenzéki önkormányzati képviselő elmondása szerint már a bizottsági üléseken leszavazták a szociális támogatásokról szóló indítványaiat, majd a szerdai testületi ülésről ki akarta tiltani őt a Fidesz. Mucsi Tamás erről a saját közösségi oldalán beszélt.

Időközi választás Borsodban: busszal viszik a szavazókat és megjelent egy krumplis teherautó is

A mai időközi választás is tartogat furcsaságokat.

Jubileumi biliárd emlékversenyt rendeztek Makón

A makói Gondűző Kocsma adott otthont a X. Baranyi Misi Jubileumi Emlékversenynek szombaton. A tornával Baranyi Mihály emléke előtt tisztelegtek a játékosok.

Új eszközöket kaptak a földeáki és a maroslelei önkéntes tűzoltók

Az idén ismét hétszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem az országban működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között. A Csongrád-Csanád megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek összesen mintegy húszmillió forintot nyertek a BM OKF által kiírt pályázaton.

Vajda József makói szorobános tanóráját Japánban is bemutatják

Vasárnap a Makói Levéltár udvarán tanított gyermekeket szorobánon számolni Vajda József. A rendhagyó órán jelen volt egy tévéstáb, a felvételeket Japánba küldik, a Tokyo TV-n kerül adásba.

„Ötezer egy szavazatért – van pénze a pártnak b*zmeg”

A szóbeszéd szerint Borsodban átlagban 5 ezer forintot adtak egy szavazatért, a szavazókat autókkal és kisbuszokkal szállították – ennek jártunk utána. Az N1TV birtokába jutott felvételek szerint durva csalások történhettek az időközi választáson.

Csongrád-Csanád megyét kockázatosnak ítéli Németország

Budapest és Győr-Moson-Sopron megye után Csongrád-Csanád, Vas és Pest megyét is felvették az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatosnak minősülő területek listájára Németországban.

Tizenkét gólt szerzett a Makó Újszegeden

Juhász Jónás öt találatig jutott, Gémes Bence mesterhármast szerzett, Tamaskó Ádám duplázott. A makóiak eddig 7 bajnoki találkozón 54 gólt értek el és csak 1-et kaptak.

Sztrájkbizottság alakult a Continental makói gyárában

A szakszervezet és a vezetés között folyó tárgyalások megakadása miatt sztrájkbizottság alakult a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában csütörtökön – írja az MTI a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetére (VDSZ) hivatkozva. A vállalkozás pedig tudatta: cégvezetés folytatni kívánja a kollektív szerződés egyeztetését.

A vásárhelyi múzeum 0, a makói 3 millió forint támogatást kapott a minisztériumtól

Az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhely, Pécs, Vác, Miskolc, Baja intézménye nem kapott támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma járásszékhely múzeumok szakmai támogatására kiírt pályázatán. Fideszes városok, így Makó, Kecskemét, Gyula, Székesfehérvár, Győr múzeumainak több millió forintot adtak.

Öt igazolt fertőzött van Makón, de többeknél még a teszt eredményére várnak

Több makói iskolában, óvodában van koronavírussal fertőzött diák, dolgozó; az idősek otthonában mintát vettek egy időstől, de még nincs eredmény – derült ki Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtöki videós beszámolójából. A Kassai utcai óvodában 13 dolgozóból 7-en jelentettek lázas megbetegedést.

Müller Cecília: ,,nem feltétlenül fertőző az a személy, aki pozitív”

Az országos tisztifőorvos szerint ezért nem kell annyi PCR teszt.

Egy Makó melletti faluban három testvér zaklatta a szomszédját, majd meg is verték

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik egy napon át zaklatták a szomszédjukat, majd meg is verték – közölte az ügyészség.

Vissza a feladónak: Jakab Péter krumpliszsákot vitt Orbán Viktornak

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Parlament azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnököt kérdezte. Jakab felszólalásában felidézte, hogy Borsodban járva az emberek elmondták neki, hogy miért szavaztak a Fideszre.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink