Ez történt 2020-ban – szeptember

Folytatjuk visszatekintésünket. Az augusztusi összefoglalót itt, a júliusit itt, júniusit itt, a májusit itt, az áprilisit itt, a márciusit itt, a februárit itt, a januárit pedig itt találják.

A Munkáspárt 2022-ben is önállóan indul a választáson

Thürmer Gyula szerint az ellenzéki pártok nem az emberekkel foglalkoznak és a kormány sem ad több problémára választ, megoldást. A Magyar Munkáspárt elnöke ma Csongrád-Csanád megyében járt, oldalunknak a makói piacon adott interjút.

35 millió forintba került Csongrád-Csanád megye átnevezése

Pedig Juhász Tünde kormánymegbízott májusban még azt mondta, hogy egy-két millió forintos költséggel jár majd az átnevezés. A forrás átcsoportosításáról szóló kormányhatározatot személyesen Orbán Viktor hagyta jóvá.

A Szent János téri parkolók helyén épülne Mészáros Lőrincék szállodája Makón

látványtervek közlése után tervek készültek, hogy a 120 szobás szálloda pontosan hova is kerüljön. A tervezők szerint a legoptimálisabb helyszín a Szent János tér. A hotelt a Hunguest Hotels építené, ami 2018 év elején került a felcsúti gázszerelő befektetőcégéhez. Az építési helyszínről a szerdai testületi ülésen tárgyalnak a képviselők, az anyagot itt lehet elolvasni.

Patthelyzet? A Makóra járó kiszombori általános iskolások sehol nem kapnak beiskolázási támogatást

Kiszomboron azért nem, mert nem helyi intézménybe járnak, Makón pedig azért nem, mert nem itt van a lakcímük.

Két igazolt fertőzött van Makón és még ketten tesztelés alatt állnak

Kettő pozitív koronavírus teszttel rendelkező lakos van és huszonegyen vannak hatósági házi karanténban. Vasárnaptól kötelező lesz a szájmaszk a makói piacon – derült ki Farkas Éva Erzsébet online tájékoztatójából.

A Volánbuszra nem szállhatnak fel hamarosan azok, akiken nincs maszk

Akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az az autóbusz-vezető szeptember 15-től, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre – közölte az ATV Híradó. A csatorna szerint mindez abból az utasításból derül ki, amelyet a Volánbusz küldött ki a szolgálati helyeken dolgozó sofőröknek. Az intézkedésekről szóló levél tartalmát a Közúti Közlekedési Szakszervezet is megerősítette a híradónak.

Nagyszámú érdeklődő előtt zárta kampányát Csanádi Ferenc

Kiszombor központjában tartotta kampányzáró rendezvényét a független polgármesterjelölt. Csanádi Ferenc újra ismertette választási programját, valamint kitért a településre eddig nem jellemző sárdobáló kampányra is.

Kórházi dolgozó és ENI munkatárs is fertőzött Makón, Nagyéren 9 fő koronavírusos

Makón 29 fő van házi karanténban, ebből 7 személy koronavírusos. Kórházi dolgozó és az Egyesített Népjóléti Intézmény egyik munkatársa is fertőzött. A térségben 16 pozitív teszttel rendelkező személy van, 9 nagyéri – derült ki Farkas Éva Erzsébet mai online tájékoztatójából.

Makóiakat és a térségbelieket tüntetett ki a Magyar Vöröskereszt

Megtartotta a májusban, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott díszünnepségét a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Ilyenkor ismerik el azok tevékenységét, akik áldozatos munkájukkal sokat tettek közösségükért a maguk területén. A Szegeden megrendezett ünnepségen összesen 24-en vehették át a Vöröskereszt elismeréseit.

Makói tanulmányi kirándulásukon szorobánoztak a csongrádi diákok

A csongrádi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola 16 tanulóját Georgiádes Márta tanítónő hozta Makóra. A gyerekek már tanulnak szorobánon számolni. Ez az előadás arra volt hivatott, hogy motiválja a gyerekeket, azért, hogy még jobban ragaszkodjanak, megszeressék a szorobánt – tájékoztatta oldalunkat Vajda József, a makói Első Szorobán Alapítvány vezetője.

Továbbra is sorozatosan veszíti el a Fidesz lakájmédiája a Jobbik elleni pereket

Rosszul zárult a hét a kormánypártok sajtója számára a Fővárosi Törvényszéken, hiszen két nap alatt három esetben kötelezték őket sok százezres sérelemdíj megfizetésére a korábban közölt hazugságaik miatt.

Vádemelés: kórházba igyekvő idős látássérültet rabolt ki Makón

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy idős, látássérült sértettet rabolt ki Makón idén májusban – közölte honlapján az ügyészség.

Müller Cecília nem ajánlja a menyasszonytáncot

Müller Cecília az Operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján a reggeli adatok ismertetését követően arra figyelmeztetett, hogy a második hullám felszálló szakaszában vagyunk, ezért aki légúti tüneteket érez magán, láza van, semmiképp ne menjen közösségbe, ez igaz a gyerekekre is, illetve maszkot kell hordani ott, ahol az kötelező. 

“És a büdös jó ku*va anyádat támogatnád, kisfiam?” – így beszél a fideszes jelölt testvére a választópolgárokról

Az Inkorrekt nevű Facebook-oldal megosztott egy videót, amin a szerzők állítása szerint Koncz Zsófia testvére, ifj. Koncz Ferenc látható, vélhetően egy call centeres hívás próbáján. A beszélgetésből pedig kiderült, mit gondolhat valójában a família a választópolgárokról.

Polgármester-választás Kiszomboron: Szirbik Imre közel 900 voksot kapott és nyert

A makói Fidesz alelnökeként függetlenként induló Szirbik Imre lett Kiszombor polgármestere, miután közel 50%-os részvétel mellett 60%-ot kapott. Ellenfele, Csanádi Ferenc azt kéri támogatóitól, hogy ,,lépjenek tovább, a falu így döntött“, ugyanakkor ,,kérjék számon a győztes választási programot”.

Vasvillával kergette el a kormánytisztviselőket egy Csongrád-Csanád megyei faluban

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki az egyik megyei járási kormányhivatal tisztviselőit kergette el és okozott egyiküknek sérülést – adta hírül az ügyészség.

Többször, ugyanabba a makói üzletbe tört be egy magyarcsanádi férfi

A megalapozott gyanú szerint a 26 éves férfi először 2020. május elején tért be a hétvégére zárva tartó üzletbe, ahonnan a bevétel egy részével és ruhaneművel távozott. Ezt követően még kétszer ment vissza, június és július közepén. Mindkét esetben készpénzt, az egyik alkalommal pedig nagyobb mennyiségű árut is magával vitt.

Makón tartotta megyei családi napját a Jobbik

A Maros-parti Zöldház adott otthont a Jobbik Csongrád-Csanád megyei családi napjának, ahová a párt tagjait és családtagjaikat várták egy kellemes délutánra tegnap. A rendezvényre eljött Lejer Zoltán, a Jobbik pártigazgatója is.

Orbán Viktor szeretné, ha hatósági áras lenne a koronavírus teszt

Mondjuk a külföldi példákból kiindulva lehetne ingyenes is, de a makói és vásárhelyi 96 ezer forintos ár után már a hatósági árazás is előrelépés lehet.

Több mint 1 milliárd forintnyi babakötvénynek kellene lennie, de csak 62 millió van a számlán

Átvilágították a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítványt, melyet 2006-ban alapított az önkormányzat azzal a céllal, hogy havonta 3.600 Ft összeggel támogassák azokat a fiatalokat, akik Hódmezővásárhelyen születtek, végig itt éltek, és itt szeretnék megvenni első lakásukat. 2007-től havonta 4.000 Ft-ra emelték az összeget. Ezeket viszont nem utalta az önkormányzat a VÁFIKA számlájára, az évek alatt a közalapítvány céljainak megvalósulását segítő utalás nem történt – derült ki azon a sajtótájékoztatón, melyet a héten tartott Krupiczer Ferenc, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Szabó Margit alelnök.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink